Bispetorv Aarhus

Ingeniørrådgivning

Bispetorvet - Aarhus

Bispetorvet foran Aarhus domkirke, blev forvandlet fra p-plads til byrum, værerum, aktivitetsrum og eventplads.

Bygherre
Aarhus kommune

Arkitekt 
Schønherr A/S

Projektperiode
2015

Omfang
2.400 m2 

Totalsum
5,5 mio.kr.

Aarhus Kommune ønskede at omdanne Bispetorv foran Aarhus Domkirke til et samlingssted – et sted, hvor livet kan leves på borgernes betingelser, helt uden biler.

Målet med byrumsfornyelsen var at skabe rammerne for et byrum, der tiltrækker liv, aktivitet og er åbent for et bredt spænd af arrangementer og udfoldelsesmuligheder. Det var ønsket at få et grønnere byrum, hvor der samtidig er plads til både større og mindre arrangementer, og hvor forskellige aktiviteter kan udspille sig side om side.  

Projektet arbejdede med 3 markante grønne lunde, som favnes af en skrånende trækonstruktion, der med et bølgeformet profil skaber mulighed for både siddende, liggende og legende indtag. Det bølgende terræn udligner niveauforskellen på pladsen og giver mulighed for områder til udeservering, fungere som tilskuerpladser i forbindelse med forskellige optrædener på pladsen, og om vinteren vil den f.eks. kunne bruges som kælkebakke til de små.

Konstruktionens nedre kant udformes i et bevægeligt forløb, således at der i det store pladsrum opstår mindre nicher til ophold, der kan indtages både til hverdag og ved festlige arrangementer.

Fornyelsen af torvet er foretaget uden at røre ved den eksisterende belægning. I stedet blev der bygget oven på den med træer, græs og træreposer med masser af steder at sidde ned. 

At anlægsarbejdet blev foretaget uden at skulle grave i jorden, har gjort projektet ca. 10 gange billigere, og samtidig undgås risikoen for skader på eksisterende bygninger og bekostelige historiske eftersøgninger i den gamle købstad. 

Vores ydelser:

  • Ingeniørrådgivning på statiske konstruktioner
  • Statiske beregninger
  • Projektering af alle installationer, lysanlæg og anlægsarbejder
Bispetorv Aarhus 1
10 Bispetorv Aarhus2